Tilbage til Kurser og events

Gode råd: Det skal du have styr på, når du arbejder med influencer-marketing

Markedsføring via influencere er blevet mere almindeligt og den tætte relation mellem bloggere og følgere, har gjort markedsføringskanalen attraktiv for mange virksomheder. Her få du nogle af de vigtigste pointer og bedste råd fra Dansk Erhvervs konference om markedsføring via influencers.

Børssalen dannede rammen, da Dansk Erhverv d. 2. december inviterede til konference om markedsføring via influencere, hvor en perlerække af oplægsholdere præsenterede eksempler og cases om, hvordan man kan benytte influencere i sin markedsføring.


Astrid Haug, der er digital rådgiver var inviteret til at indlede dagens konference med en introduktion til, hvordan virksomheder via influencermarketing kan ramme en målgruppe, som ellers ville være vanskeligt at skabe en personlig relation til og hvordan man ret præcist kan identificere målgruppen på en række demografiske og geografiske variabler.
- Kend målet: Er målet salg eller øget kendskabsgrad?
- Find den rette influencer: En influencer med forbindelse til jeres produktkategori og brand – helst en, som brænder for jeres brand.


Forbrugerombudsmanden, Christina Toftegaard Nielsen definerede den juridiske ramme og eksemplificerede, hvornår et opslag på sociale medier skal være anført som reklame.
- Tydelighed: "Reklame" skal stå først i en tekst samt på hver enkelt story på Instagram, SnapChat, Facebook osv.
- Dansk: Anvend ordet ”reklame”, og ikke diverse ord på engelsk samt slang m.v.

Louise Bonfils Høck, der er Head of Influencer Marketing & Kommunikationsrådgiver i Mindshare, præsenterede en række analyser, og gav eksempler på, hvordan man strukturerer sin kampagne.
- Det er afgørende at have styr på målgruppe, produktkategori og kampagnens formål.
- Data: Det er let at tracke om en kampagne virker via rabatkoder og/eller swipe up link.


Henrik Akselbo, Direktør og medstifter, Represented by Bloggers Delight, gav eksempler på, hvordan man finder den rigtige influent til din kampagne og hvad der kendetegner den gode case.
- Strategisk samarbejde med de rette influenter kan bringe virksomheder tættere på relevante kunder.
- Aktivér målgruppen til at tale til målgruppen om din virksomhed.


Mascha Vang, der er en af Danmarks mest succesfulde influencere afsluttedes dagen med at fortælle, hvordan universet omkring influenceren er helt afgørende for kampagnens troværdighed.
Det er afgørende af overholde markedsføringsloven
Når du som virksomhed markedsfører produkter fx via sociale medier, skal brugerne tydeligt kunne se, hvornår et opslag er en reklame. De sidste fem år, har der være flere eksempler på influenter, der er blevet anmeldt for skjult reklame og virksomheder, der blevet holdt ansvarlige.


Læs også Forbrugerombudsmandens publikation: ”Gode råd til influenter om skjult reklame”.